Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine...

Misak-i Milli içinde...

Site Menüsü
Saat
Site Haritası
Acenteler için 101 pazarlama ve satış tekniği

HABER BÜLTENLERİ
Bültenler, müşterileri sigorta konusunda eğitmek için mükemmel bir araçtır.

BÜTÇE OLUŞTURUN
Acenteler yetişkin gibi davranmalı ve bütçe yapmalı. Bütçelerini ne zaman kullanmaları gerektiğini bilmeliler. Muhasebecilerin, paranızı yönetmesine izin vermeyin.

UZMANLAŞIN
Bir endüstri grubu üzerinde uzmanlık geliştirmek için üreticileri teşvik edin. Ulusal etkinliklere katılın, makaleler yayınlayın ve konuyla ilgili seminerler verin.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIN
Mümkün olduğunca sosyal medyayı etkin kullanın.

BAŞARI ÇEMBERİNİZİ GENİŞLETİN
Bir defada promosyonunuzu (tanıtımınızı) artırmak yerine, uzun vadede büyümeye odaklanın. Eğer bir kere sosyal medya üzerinden tanınırsanız, başka sosyal medya sayfalarında veya ön sayfalarda yer alabilirsiniz. Böylelikle markanızla ilgili konularda daha çok müşterinin dikkatini çekmiş olursunuz.

BİLMİYORUM DİYEBİLİRSİNİZ
Bilmiyorum demekten korkmayın. Kimse sizden her şeyi bilmenizi beklemiyor. Bu demektir ki müşteriyle bağ kurmak için bir nedeniniz var. Doğru bilgi temin etmekten öte bu sayede müşteriyle aranızda dürüstlük üzerinde bir bağ kurmuş olursunuz.

PERFORMANSINIZI NOT EDİN
Acenteniz ve endüstri arasında performans karşılaştırması yaparak en iyi olmaya odaklanın. En iyi performans sergileyen çalışanlar kazanarak motive olur. Rekabeti teşvik etmek, şirket içinde büyümenizi sağlar. Bu da sizin, şirket dışında da rekabet etmenizi kolaylaştırır.

EKTİĞİNİ BİÇERSİN
Küçük başlayın ve zamanla kendinizi güçlendirin. Medya ve müşterilerinizle ilişkilerinizi güçlendirmek için zaman harcayın. Marka farkındalığı hemen bir günde oluşmaz.

BİR HAYIR KURUMU SEÇİN
Çalışanların ve üreticilerin bizzat zaman ayırıp ve bağış yaptığı favori hayır kurumları vardır. Bunlardan birini seçerek acente olarak gönüllü olun veya bağışlarda bulunun. Bu dostluk kurmanızı sağlar ve markanızın toplum içindeki bilinirliğini artırır.

RİSK ALIN
İnsanlar size başaramayacağınızı söyleyebilir. Daha önce yapamadığınız bir şey bundan sonra hiç yapamayacağınız ve etki uyandırmayacağınız anlamına gelmez. Daha iyi olmak için risk almanız gerek.

MÜŞTERİLERİNİZİN NE İSTEDİĞİNİ ANLAYIN
Ödevlerinizi tam yapın. Müşteriniz, onun işini anlamak için vakit harcadığınızı görürse, bu onların üstünde güven kurmanızı sağlar.

ÇÖZÜM ÜRETİN
Ürünlerinizi satmayın, onun yerine müşterilerinize çözüm üretin. Bu aranızdaki iş ilişkisini daha da güçlendirir ve size yeni işler gelmesini sağlar.

HER ŞEYİ AYNI ANDA YAPAMAZSINIZ
Tutarlılık önemlidir. Sosyal medya ve bloglar, acentelerin gündelik operasyonlarında tamamlayıcılık sağlar. Sadece bu işe vakit ayıracak full time veya part time çalışan elemanlar edinin.

GOOGLE
Araştırma için Google Plus’ı kullanın. Google, 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile, bilgi aramak için harika bir araç.

MÜŞTERİLERİNİZİ İYİ TANIYIN

Müşterilerinizin ne istediğini iyi tespit edin. Böylelikle onlara hangi ürünü satmanız gerektiğini bilirsiniz. Bu hem sizin işinizi kolaylaştırır hem de daha çabuk sonuca ulaşmanızı sağlar.

PROBLEMLERİ PAYLAŞIN
Müşterilerinizin sorunlarını kendi sorunlarınızmış gibi benimseyin ve problemlerini çözmelerine yardımcı olun.

EMPATİ KURUN
Kendinizi müşterinizin yerine koyun. ‘Ben onların yerinde olsam hangi soruları sorardım’ diye düşünün ve onlar sormadan önce soruları siz cevaplayın.

REFERANS ORTAKLIĞI
Çalıştığınız şirketlerle beyin fırtınası yapın. Takıldığınız veya danışmak istediğiniz şeyleri sorun. Sürekli iletişimde kalın.

ÖNCE KÜÇÜK SONRA BÜYÜK RİCA

Hedefi zora sokmayacak, karşı tarafın yapabileceği şeylerle ilgili talepte bulunulur. Daha sonra adım adım ricalarımız büyüyebilir.

KONTROL LİSTESİ
Kendinize iş düzeni oluşturun, bunu listeleyin. Takiplerinizi bunun üstünden yapın. Planlı olmak istikrarınızı artırır.

ÖNCE DOST OLUN
Ürünlerinizi ve fiyatları müşterilerin gözüne sokmayın. Onlarla dost olursanız zaten en sadık müşterileriniz olacaklardır.

TEŞEKKÜR KARTI
Müşterilerinizin özel günlerini unutmayın. Onlara tebrik kartları yollayın.

ANKET YAPIN
Anket yaparak ve sosyal medya aracılığıyla müşterilerin duygularını ölçün. Sadece negatif değil pozitif düşüncelerini de saptayın. Örneğin; en çok müşteri hizmetlerinizle ilgili övgüler alıyorsanız bunu daha fazla kişiye anlatmak için kullanın ve bu özelliğinizi öne çıkarın.

WEB SİTESİ PROMOSYONU
Unutmayın çağ teknoloji çağı ve potansiyel müşterileriniz sizi daha çok sosyal mecralardan ve web sitenizden inceliyor. Bu yüzden internette daha tanınır olun, kendi web sitenizin promosyonunu yapın.

MÜKEMMEL MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Bu taktik bir sır değil, ama en etkili olanı.

BOŞ YOLLAMAYIN
Müşterilerinizi hiçbir zaman eli boş göndermeyin. Ürün veremiyor bile olsanız en azından onlara ürünlerle ilgili işe yarar bilgiler verin. Böylelikle o ürünü gördüklerinde veya her kullandıklarında sizi hatırlayacaklardır.

YENİ İŞ RANDEVULARI
Yeni iş üretimi, satış performansının nihai göstergesidir. Satış yönteminizi geliştirmemek sizin eksik bir parçanız olabilir.

WEB SİTESİ TASARIMI
Başarılı bir web sitesi acentenizin pazarlanmasında size kolaylık sağlayacaktır. Müşteri hizmetleri ve satış gibi birden çok alanda sizin için hizmet eder.

YENİLİKÇİ TAKİP
Büyüyen acentelerin bir ortak noktası vardır. İş dünyasındaki yenilikleri takip ederler. Böylece hangi pazarlama yöntemlerinin işe yaradığından haberdar olurlar.

MESLEKİ TERİMLER KULLANMAKTAN KAÇININ
Müşterilerinizle konuşurken basit terimler kullanın. Onlar için daha anlaşılır olsun.

STRATEJİ
Her zaman yeni strateji ve hedefler oluşturun.

ÜRÜNÜNÜZE İNANIN
Tutku bulaşıcıdır. Acentenizin neden iyi olduğunu öne çıkarın. Siz yaptığınız işle ilgili hakiki bir coşku içinde olursanız, müşteriler size kendi ayağıyla gelecektir.

VERİ TABANI OLUŞTURUN
Sisteminizde müşterinizle ilgili data oluşturun. Müşteri bilgileri, doğum günleri vs gibi.

FIRSATLARI KOVALAYIN
Çok çalışın ve fırsatları hemen yakalayın. Fırsatları yakaladığınız anda değerlendirirseniz bunu avantaja çevirmiş olursunuz.

SÜREKLİ REKLAM
Tutarlı bir reklam kampanyası oluşturun. Bu reklam kampanyası yararlı bilgilerden oluşsun. Böylelikle sizin sunduğunuz fikirlerin olduğu hizmetler talep edildiğinde akıllara ilk gelen siz olursunuz ve kalıcılığınız artar.

BENZERSİZ AÇILIŞ SAYFALARI
Web sitenizde özel pazarlama kampanyaları için tasarlanmış açılış sayfaları kullanın. Bu sayfalarda ürünlerinizle ilgili tanıtımlar yapın.

SOSYAL MEDYADA ULAŞILABİLİR OLUN
Yeni müşteriler çekmek ve var olan ilişkileri korumak için sosyal medyayı kullanın. Tüm sorulara cevap verin, herkesin yorumlarını dikkate alın. Sosyal medyanın her zaman aktif kullanılan bir yer olduğunu unutmayın.

BAĞIŞ YAPIN
Kurum olarak bağış yapın ya da bütçeniz kadar yardımlarda bulunun. Toplum yardımseverleri sever.

AVANTAJA ÇEVİRİN
Acenteler ve çalışanları, daha yerel bir kesime hitap ettikleri için yerel halkla iç içe olurlar. Bu her zaman size sabit müşteri kazandırır. Bunu avantaja çevirin.

PAZARLAMA TEKNİĞİ
Ürünlerinizi sunarken yararlarını anlatın. Müşterilerinizin beklentilerine cevap verin. Talepleri neyse onu sunmakta öncelik gösterin.

SOSYAL MEDYA PAZARLAMASI
Sosyal medya sadece tweet atmak vs için değil, aynı zamanda ilişki ve itibarı kurmak içindir. Sosyal medyayı çalışmalarınızdan haberdar etmek için kullanın.

İLGİNİZİ GÖSTERİN
Müşterilerinize yardım ederek onlara ilginizi gösterin. Problem yaşadıkları durumlarda çok hızlı geri dönüşler yapın. Şikayetlerine hızlı ve etkili yanıtlar verin. Sempatik geri bildirimlerde bulunun. Anlayışlı olmak ve müşterilerinizi mutlu etmek sizin elinizde!

BÜYÜK DÜŞÜNÜN
Sigorta satma lisansınız var. Bu yetkinizi değerlendirin. Daha büyük düşünün, kendi bölgenizle sınırlı kalmayın.

E-POSTA
Çapraz satış için e-posta yolunu kullanın.

KARAR ALMA
Ortalama bir acente, ortalama kararlar alır. Büyük pazara hitap etmek istiyorsanız büyük kararlar alın. Boğulursanız denizde boğulun.

FEDAKARLIK EDİN
Başkalarını mutlu etmek için kendinizden fedakarlık edin. Bu, müşteri tutmanızı ve ağızdan ağıza popüler olmanızı sağlayacak.

BÜTÇEYE GÖRE JEST
İnternet sitenizde hediye kartları sunun. Jestlerde bulunun. Kahve iyi bir tercih olabilir.

TATMİNSİZLİK ANKETİ
Ürünlerinizin eksiği neler? Sigortalınızın sahip olduğu sigortayla ilgili anket düzenlerseniz, tam olarak nerede hata yaptığınızı bilirseniz ona uygun çözümler üretebilirsiniz.

EĞİTİME GERİ DÖNÜN
Kâr amacı gütmeyen kurumlar ve yerel dernekler eğitim için iyi bir kaynak olabilir. Eğitim için yararlı ve daha erişilebilir kanallar kullanın. Her zaman kendinizi güncelleyin.

POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİN
Potansiyel ve mevcut müşterilerin bulunduğu bir data oluşturun.

PRATİK OLUN
Otomatik mail atma yoluyla müşterilere kendinizi hatırlatmış ve tek tek takip etmek zorunda kalmamış olursunuz.

MÜŞTERİYİ TANITIN
Her şey müşterilerin deneyimleriyle ilgili. Müşterilerinizle yaşadığınız deneyimleri düşünün ve onların üstünden gidin. Geribildirim toplayın. Müşterilerin nelerden hoşlandığını ve hoşlanmadığını tartın. Onların hoşlanmadığı şeyleri değiştirmeye çalışın ve onarın. Müşterilerinizin önerilerini ve endişelerini kullanın, bu kaynaklarla şirketinizin yönünü değiştirin. Müşterileriniz bundan memnun kalır.

ÇABUK DAVRANIN
Müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermede seri olun. Sizinle iletişim kurmaya çalışan veya başvuruda bulunan biriyle hemen temas kurun.

CASUSLUK YAPIN
Beklemeyin. Twitter ve Facebook’tan büyük şirketleri takip edin.

İNTERNET BANKACILIĞI
Süreci daha verimli hale getirmek için internet bankacılığı kullanın.

HER YÖNTEMİ KULLANIN
Eğer bütün enerjinizi ve zamanınızı sosyal medya için harcarsanız, sosyal medyayı kullanmayan potansiyel müşterilerinizi kaybedersiniz. Başarıya ulaşmak için birden fazla yöntem uygulayın.

SOSYAL MEDYA İYİ DE…
Facebook ve Twitter’ı mümkün olduğunca kullanın ama gerçek hayattan kopmayın. Sigortanızı yüz yüze satın.

İYİ BİR DİNLEYİCİ OLUN
Karşılıklı güveni sağlamak son derece önemlidir. Müşterilerin sigortayla ilgili sorunlarını dinleyerek yanıtlamak gerekir. Müşteriler onların yararına bilgi vermenizden güven duyarlar ve uzmanlardan tavsiye almak isterler. Müşterilerin endişelerini dinlemek ve sigortayla ilgili sorularına cevap vermek karşılıklı güven sağlar.

REKABETİN DIŞINA ÇIKIN
Benzersiz bir satış teklifi geliştirin. Piyasada birbirine benzeyen ve aynı ürünleri satan bir sürü şirket var. Farkınızı ortaya koyun. Bunu belli etmek için de kendinizi rekabetin dışında bırakın.

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİZİ GÜÇLENDİRİN
Sorun! Müşterilerinize her zaman hizmetlerinizi geliştirmeniz için ne eksikliğiniz olduğunu sorun. Aksiyona geçin. Onların getirdiği önerilere göre harekete geçin. Daha sonraki süreçte onları ilerlemenizden haberdar edin. Unutmayın mükemmel olmanın en kolay yolu sürekli kendinizi geliştirmekten ve daha iyi olmak için o arzuya sahip olmaktan geçiyor.

PLAN YAPIN VE PLANINIZI UYGULAYIN
Yapmanız gereken hedeflerinize ulaşmak. Sürekli planlarınız üzerinden nasıl ilerlediğinizi değerlendirin. Sadece hedeflere sahip olmak bir işe yaramaz.

GÜVEN OLUŞTURUN
Müşterinin istediği kişi olmak yerine kendiniz olun. İnsanlar içgüdüsel olarak kimin gerçek kimin sahte olduğunu anlarlar. Bu güveni oluşturmak çok önemlidir. Bu, insanların sizinle iletişim kurmasını ve güvenmesini kolaylaştırır.

İŞİNİZİ SEVİN
Kulağa çok basit geliyor. Ama çoğu zaman küçük şeylere odaklanıyoruz. Satış bir duygu transferidir. Eğer işinizi yaparken eğleniyorsanız bu yaptığınız işten keyif almanızı ve işi severek yapmanızı sağlar. Bu heyecanınız başkalarına da geçer. Müşterilerinize bu heyecanı aktarmak için işinizi sevin.

TAZE KAN GETİRİN
Yeni insanlar atayın. Üniversiteden yeni mezun olmuş kişilerle çalışın. Sizin deneyiminizden yararlanarak süreci öğrenebilecek ve belkide size ve işinize yeni heyecanlar getirebilecek yeni yetenekleri atayın. Onlara bu eğitimi verirken aslında sektöre yeni yetenekler geliştirmiş de oluyorsunuz. Bu yeni jenerasyonun sigortayı öğrenmesi için iyi bir fırsat olabilir.

İYİ MAAŞ ÖDEYİN
Çalışanlarınıza iyi maaşlar ödeyin ve onların daha fazla çalışmalarını isteyin.

PROBLEM ÇÖZÜCÜ OLUN
Müşterilerin sorunlarına sadece evet veya hayır diye cevaplar vermeyin. Onlara çözümler üretin. Bu farkınızı ortaya koyar ve sizi rakiplerinizden ayırır.

T-SHİRTLER TASARLAYIN
Yaratıcı, akılda kalıcı sloganları olan T-shirtler tasarlayın. Bunları çalışanlarınıza giydirin ve hatta müşterilerinize hediye edin.

MARKANIZI RENKLENDİRİN
Acenteniz için bir renk seçin ve bunu markanızla bütünleştirin.

TAKIM OLUŞTURUN
Ekibinizin içinde bir takım oluşturun. Bu takım sadece dijital dünyayla ilgilensin.

FACEBOOK
Acenteniz için bir Facebook sayfası oluşturun ve beğeniye sunun.

PAYLAŞIN
Sosyal medya hesaplarınızdan fotoğraflarınızı paylaşın. Böylelikle insanlar aktif ve üretken olduğunuzu görsünler.

YÜZDE 2
Kazancınızın yüzde 2’sini müşterileriniz ve pazarlamalarınız için harcamıyorsanız boşuna uğraşmayın acentenizin bir geleceği yok demektir.

SATIŞ ODAKLI OLUN
Hedefiniz satış yapmak olsun. Satış yapmaya konsantre olun.

ÜCRETSİZ İÇERİK
Sigorta içeriği, bültenler, emailler, sosyal ağ paylaşımları… Bunları müşterilerinizle Facebook ve Linkedin üzerinden paylaşın. Haber bültenlerinizin güncel halini mail yoluyla müşterilerinize ulaştırın ve acentenizin web sitesinde bu haberleri güncelleyin.

ÇALIŞMALARI ÖDÜLLENDİRİN
Çalışanlarınıza sürpriz bir öğle yemeği düzenleyin. Arada onları ve kendinizi ödüllendirin.

ONLARIN DİLİNDEN KONUŞUN
Genellikle bireylerin ilk kaygısı basit konuşmalarda ne söyleyebilirim kaygısıdır. Müşterinizin en çok neye değer verdiğini anlarsanız ona kılavuzluk edebilirsiniz.

DENEYİMLERDEN YARARLANIN
Sektördeki iş arkadaşlarınızın deneyimlerinden yararlanın. Onların yaşadığı sorunlar muhtemelen ileride sizin de başınıza gelebilir. Sorunlara nasıl çözüm getirdiklerini sorun. Bir gün başınıza böyle bir olay gelirse en azından ne yapmanız ya da yapmamanız gerektiği konusunda bir fikir edinmiş olursunuz. Problemleri ne kadar hızlı ve eksiksiz çözerseniz işinizi o kadar kolaylaştırmış olursunuz.

BAĞLANTI KURMAK İÇİN YENİ BİR YOL BULUN
Yıllık değerlendirme, yıldönümleri ve doğum gibi konuları bahane ederek müşterinizle sürekli iletişimde olun.

İDDİALI OLUN
Gerçekçi ama iddialı olun. Şu an arzu ettiğiniz yerde olsanız bile daha iyi ne yapabileceğinizi düşünün.

UZMANLIĞINIZI KULLANIN
Elinizde üç müşteri varsa mutlaka dördüncüsüne sahip olacak yeteneğiniz vardır. Yetenekli olduğunuz yanınızı keşfedin ve bunun üzerine gidin.

DOKÜMAN, DOKÜMAN, DOKÜMAN
Müşterilerinizi elinizde tutun. Danıştıkları konu hakkında o an bilginiz yoksa dokümanlardan yararlanın. Konuyla ilgili bilgi edinip müşterinize kısa sürede geri dönüş yapın.

ÇOKLU GÖREV
Aynı anda telefonda konuşurken bilgisayar üzerinde çalışmak çok kolaydır. Ama yaptığınız işe odaklanmazsanız belki de yeni bir fırsatı değerlendirememiş olacaksınız.

TAKİPÇİ OLUN
Başka şirketlerin yeni ürünlerini, bültenlerini ve internet sitelerini takip edin.

HEDEF BELİRLEME
Hedeflerinizi net rakamlarla belirleyin. Daha fazlasını daha iyisini yaparım demeyi bırakın. Kendinize bir hedef koyun ve sadece ona ulaşmak için çalışın.

SİZ KİMSİNİZ
Siz kimsiniz, ne için mücadele ediyorsunuz, değerleriniz neler, hikayeniz nedir… Vermek istediğiniz mesaj bunlarla doğru orantılı olsun.

AKILLI CİHAZ KULLANIN
Beş insandan biri artık internete akıllı telefonlarından giriyor. Mobil cihazlardan internet sitenize kolaylıkla girebildiğiden emin olun.

NEŞELİ OLUN
Konuşurken pozitif olun ve bu neşenizi hep koruyun.

LINKEDIN
Çalışanlarınız ve acenteniz adına bir Linkedin hesabı oluşturun. Profilinizin tamamını doldurun. Bu sizin için en ulaşılabilir referans olacaktır.

TWİTTER
Twitter hesabı oluşturun. Yeni ürünlerinizle ve kampanyalarınızla ilgili hashtag’ler oluşturun.

PAYLAŞIN
Fotoğraflarınızı ve yeni ürünlerinizi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşın. Sürekli aktif olun.

ZİNCİRLEME SATIŞ SİSTEMİ
İdeal müşterilerinizin olduğu bir liste oluşturun. Reklam kampanyalarınızı buradan yürütün.

HIZLI OLUN
Müşterilerinizin sorularını cevaplamada ve ihtiyaçlarını karşılamada hızlı olun. Eğer internet yoluyla size ulaştırırlarsa onlara hemen geri dönüş yapın. Onlar sizin peşinizden koşmasın, siz onların peşinden koşun.

GERÇEK DÜNYA
Twitter, Facebook gibi sosyal medyada bulunmanız sizin için her zaman avantaj. Ama sakın gerçek dünyadan kopmayın. Müşterilerle yüz yüze iletişim kurmayı ihmal etmeyin.

PAZARLAMA
Pazarlamaya önem verin. Yeni teknikler geliştirin, başka acentelere örnek olun.

GENÇ ELEMANLAR EDİNİN
Gençlerin iletişim kurma yeteneği daha fazladır. Daha fazla data oluşturabilirler. Bu yüzden mümkün olduğunca genç elemanlar barındırın.

EĞİTİM ŞART
Teknik bilgileri öğrenmek için acentelerin eğitilmesi şart. Şirketlerin acentelere verdiği eğitimleri dikkate alın.

EKİPMANA ÖNEM VERİN
Ofiste herkesin ekipmanının tam olduğundan emin olun. Bilgisayar, telefon gibi herkesin kendine ait bireysel ekipmanları olmasına önem verin.

VAKİT NAKİTTİR
Zamanınızı iyi değerlendirin. Bugün iyi şeyler yaparsanız yarın daha iyilerini yapabilirsiniz.

SÜREKLİLİK ÖNEMLİ
Başarılı olsanız bile başarınızı devam ettirmeye odaklanın. Unutmayın uzun vadede başarınızla ayakta kalabilirsiniz.

MEMNUN OLUN
Yaptığınız işten zevk alın. Ne kadar istekli olursanız yeniliklere o kadar açık olursunuz. Yeniliklere ne kadar açık olursanız fark yaratan siz olursunuz.

  
1907 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
SİGORTA GÜNDEM
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam46
Toplam Ziyaret1261832
Takvim
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Üyelik Girişi