Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür, Ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine...

Misak-i Milli içinde...

Site Menüsü
Saat
Site Haritası

Anasayfa

Bakın deprem enkazından yine ‘Horasan Harcı’nın yokluğu çıktı. Eski yapılarda özellikle Selçuklu eserlerinde yapı harcı olarak kullanılan ‘Horasan Harcı’nın binlerce yıllık gücü mukavemeti dayanaklılığı direncindeki mucizeyi ve sırları hala çözemiyor mimarlar mühendisler sanat tarihçileri.
SHP eski Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, 4 yıl önce bugün hayata gözlerini yummuştu. Sevenleri ve yakınları, İnönü'yü bugün çeşitli etkinliklerde anacak.
24.11.2011
31.10.2011
Kulluktan, yurttaşlığa, Hanedan iktidarından, halkın iktidarına, Ümmet toplumundan, Millet toplumuna, ...................
Çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz bir yaşam gerçeğimiz. Bin yıllardır var ama deprem ile birlikte yaşama kültürümüz, sadece "KADERİMİZ BUYMUŞ" tan ibaret. Takdir-i İlahi olarak başlayan, "Allah verdi allah aldı" ile biten zihniyet her yere hakim.
31.10.2011
24.10.2011
Lüks otomobillerin vergisini de bedelini de bunları satın alanlar ödemez. Önce Maliye öder. Sonra Ayşe Hanım Teyzem’den tahsil eder. Nasıl olur? Anlatacağım. Sayın Erdoğan halkımıza “Porsche’ye binmeyin. Fiat’a binin” diyor. Çok haklıdır. Söylediklerine aynen katılıyorum. Sayın Erdoğan’ı alkışlıyorum. Rahmetli babaannem ele güne muhtaç iken, düşünmeden gereksiz harcama yapanları eleştirirken “Ayranları yok içmeye, faytonla gidiyorlar def-i hacet etmeye” der idi.
İşte Boratav’ın açıklamaları: Hükümetin dış dünyayla bağlantısında önemli arızalar var. Bu da esas olarak ekonominin dış dünyaya, özellikle dışarıdan gelen sermaye hareketlerine büyük ölçüde bağımlılığıyla ilgili. Bu bağımlılığın bir boyutu da her kesin bildiği gibi cari açık sorunudur. Yani ekonomi büyük ölçüde dış açık vermeden büyüyemiyor. Üstelik zaman içinde daha fazla ve daha fazla açık vermek zorunda kalıyor, aynı hızla büyüye bilmek için...
24.10.2011
05.10.2011
Sansürlenen yazısında kimseyi hedef almadığını fakat “dinler arası diyalog” konusunu irelediği anlatan Yeniçağ Gazetesi eski Yazarı Sabahatin Önkibar, “Niye kaldırıldı, neden kaldırıldı bilmiyorum ama ben de niye kaldırıldı sorusunu sordum, cevap alamayınca da istifa ettim.” dedi.
Cumhuriyet yazarı Bekir Çoşkun, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışıyla ilgili kaleme aldığı yazıda, son altı yıl içerisinde basına uygulanan sansürün nasıl domino etkisi yarattığını yazdı. İşte Bekir çoşkun'un çok konuşulacak "sansür" yazısı:
04.08.2011
28.07.2011
Bugün 1 Temmuz. Çocukluğumuzda ne olduğunu bilmez, “yarış bayramı” der çıkardık. Gerçekte de o zamanki Giresun’un parkı deniz üstünde kurulu bir tribün gibi yukardan, hemen önündeki kayalıklara ve onlardan 10/15 m açıktaki kristal denize bakardı. 1 Temmuz’da tüm kent halkı parka dolar, denizde yapılabilecek her türlü yarışmayı heyecanla izlerdi. 100 metreler, 1000, 2000 metreler.
Hasta yatağındayken bir dostuna yazdığı mektubunda "Kimseye borcum yok, insanlara olan borçlarımı yüreğimle ödedim" diyen Aydınlanma bilgesi İlhan Selçuk, sadece insanlara değil ulusuna, aydınlanma devrimine ve halkına olan borçlarını da aynı hesaptan, yani yüreğiyle ödedi.
01.07.2011
21.06.2011
... 21 ...

   MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün GÜNLÜĞÜNDEN

Tarihte bugün Atamızın faaliyetleri için ve merak ettiğiniz her gün için lütfen tıklayınız.

Atatürk takvimi, portre ve slaytları için lütfen tıklayınız.

  

             


SİGORTA GÜNDEM
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam58
Toplam Ziyaret1274537
Takvim
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar37.880738.0325
Euro43.010443.1828
Üyelik Girişi